Home » Blog » Kiezen voor geluk » Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik
wie ben ik wat wil ik wat kan ik

Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik

door | 18 feb, 2021 | Kiezen voor geluk, Persoonlijke groei

Ben jij opzoek naar werk dat jou echt motiveert,  voldoening en energie geeft? En vraag je je tegelijkertijd af ‘maar wat dan, en hoe’? Voor dit vraagstuk is er geen pasklare oplossing. Zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel mogelijkheden. Ik geloof, dat als jij jezelf echt kent en weet waar jouw hart sneller van gaat kloppen je alles kan bereiken wat jij wilt. En dat is waar ik met mijn programma ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik’ voor sta. Bij mij geen quick fix of profiel op basis van een test. Jij gaat zelf op zoek naar jouw antwoorden, naar jouw ultieme baan, naar jouw werkgeluk. 

Wie ben ik

Het begint met wie JIJ bent. Waar kom je vandaan? Wat heeft jou gemaakt tot wie jij bent? Herinneringen, dingen die gezegd zijn, dingen waarnaar je verlangde, dingen die je niet leuk vond. Alles neem je mee. En dat alles vormt jou, grotendeels onbewust. Al deze lagen die je in al die jaren hebt opgeslagen maken dat jij reageert op de manier waarop je doet. Dat jij de dingen doet zoals je ze doet. Maar ook dat ze je onbewust kunnen belemmeren of ze je weerhouden om te veranderen.

Maar zijn die onbewuste gedachten die je gedrag bepalen nog reëel? Ik ben ervan overtuigd dat als jij jouw lagen kent, het jou het inzicht in jezelf geeft en jij de stappen kan zetten die je wilt. Als jij weet wat het is dat je belemmert en waar die vandaan komt, dan kom je op de plek waar je een keuze hebt. Jouw keuze of je ermee om leert gaan, het leert accepteren of dat je het gaat veranderen. Een bewuste keuze die je kan maken als de volwassene die jij nu bent.

Wat wil ik

Vanuit de bewuste volwassene die jij nu bent kan je de volgende stap zetten naar wat voor jou belangrijk is en wat jij wilt bijdragen. Waar sta jij voor? wat wil jij bereiken? Wat wil jij toevoegen aan de wereld om je heen? Want hoeveel energie geeft het als jij hetgeen wat je doet jouw intrinsieke waarde vervult.

De visie die ik met mijn coachpraktijk nastreef is geluk in je werk en geluk in privé voor elke ambitieuze dertiger. Een baan die voldoening geeft, die jou intrinsiek motiveert, waardoor het eigenlijk niet meer als werk voelt. Afgelopen week had ik een gesprek met een coachee en ik zag in zijn houding en in zijn ogen dat er ineens een lichtje aanging. Alles viel op zijn plek. Een andere coachee zag na een gesprek ineens in, dat waar ze op het werk tegenaan loopt eigenlijk al haar hele leven doet. Ze snapte ineens waarom het zo moeilijk was om het veranderen. Deze momenten, dat is waar ik het voor doe. En dan kan ik alleen maar met een hele grote glimlach de deur uit lopen. Door te prikkelen, te spiegelen, niet weg te lopen voor lastige situaties laat ik het inzicht ontstaan. Dat is voor mij het mooiste dat er in.

Wat kan ik

De laatste stap in jouw zoektocht is het vullen van ‘wat kan ik’. En geloof me, als jij ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik’ helder voor ogen hebt, is de laatste stap peanuts. Aan de hand van een oefeningen en opdrachten maken we jouw mindmap voor je nieuwe baan compleet en maak je een actieplan waarmee je vol focus en doelgericht aan de slag kan.

Ben jij getriggerd door deze methode en wil jij ook werken vanuit jouw persoonlijke missie? Neem eens een kijkje op mijn site bij loopbaancoaching of stuur me direct een bericht. Ik zie uit naar onze kennismaking.

Gerelateerde artikelen

Welke kwaliteit zit verborgen achter jouw allergie?

Welke kwaliteit zit verborgen achter jouw allergie?

Wat is jouw rode knop, jouw allergie? Bij mij is dat passiviteit. Als ik er alleen al aan denk… Maar achter deze allergie zit veel meer als je het gaat onderzoeken. Namelijk een mooie kwaliteit die jij in je hebt. Ken jij jouw kwaliteit? En weet je ook hoe je een ander kan beïnvloeden met jouw gedrag, zodat die rode knop niet mee getriggerd wordt?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin