Home » Blog » Kiezen voor geluk » Houden van wat je doet is geluk
persoonlijke missie

Houden van wat je doet is geluk

door | 25 mei, 2021 | Bewust in balans, Kiezen voor geluk

Werk dat jou intrinsiek motiveert, dat bijdraagt aan wie jij wilt zijn.
Dat klinkt niet alleen mooi, dat is het ook.

Doen waarvan je houdt is vrijheid. Houden van wat je doet is geluk.

 

Vertrouwen, respect en eerlijkheid

Ik geloof dat vanuit vertrouwen, respect en eerlijkheid iedereen zichzelf kan zijn. Deze waarden zijn voor mij enorm belangrijk en weerspiegelen voor mij het goede en positieve in de mens. Het oprecht het beste met elkaar voorhebben. En eerlijkheid gaat boven alles, eerlijkheid naar jezelf en naar een ander.

In de strijd naar acceptatie van mijzelf heb ik hier flink mee geworsteld. Ik wilde dat ik mijzelf kon zijn, maar liet ik een ander dat ook zijn? Of moesten ze stiekem ook naar mijn wereldplaatje schikken? De woorden van mijn coach ‘jij wilt dat ze jouw accepteren, waarom accepteer jij hun dan niet’ hebben even de tijd nodig gehad om in te werken. En het inzicht dat waar ik om vroeg, ik juist een ander niet gaf, creëerde de ruimte bij mij. De ruimte om echt te voelen, de ruimte voor compassie en de ruimte om te zijn wie ik wil zijn. Het gaf me de ruimte om dicht bij mezelf te kunnen blijven en bij wat ik wil bijdragen, mijn purpose oftewel mijn persoonlijke missie.

Ik ondersteun jou in zijn wie je bent

Het is mijn persoonlijk missie om je zelfkennis te verrijken, waardoor jij je talent kan vergroten en je potentieel kan benutten. De waarden waarin ik geloof komen daarin terug, mijn kwaliteiten om verbinding te maken en doortastend en spiegelend te zijn. Maar ook de drive om rust te vinden bij jezelf. Het coachvak is daarom zo’n enorme dagelijkse beloning dat mij na elk gesprek weer energie geeft.

Zonder te weten wat mijn visie is en wat ik wil bijdragen had ik niet zo volmondig ja kunnen zeggen tegen het starten van mijn eigen coachpraktijk. Het heeft mij gesterkt in het bepalen van de richting van mijn toekomst.

Persoonlijke missie

Als jij weet wat jij wil bijdragen, wat jouw persoonlijke missie is, dan is dat de basis van jouw zoektocht naar een nieuwe baan of uitdaging. Alles wat jij belangrijk vindt zit erin verbonden. Je waarden, je drijfveren, maar ook je motivatie en kwaliteiten. De volgende stap is dan om mogelijke functies of rollen te koppelen aan jouw missie. En stel dan de vraag: hoe raakt deze functie mijn missie en kan ik hem volbrengen?

Een ander voorbeeld is de persoonlijke missie van een van mijn klanten. ‘Ik breng mensen samen om hun gezamenlijk doel te realiseren.’ Zijn waarden eerlijkheid, vrijheid en verbinding komen hierin terug en zijn kwaliteiten om echt te luisteren naar elkaar en samen te werken. Zijn inspiratie komt voort uit de sportwereld en als team de optimale performance neerzetten.

Een van de opdrachten tijdens het traject was het verzamelen van 360graden feedback en daarbij is een vraag ‘welke functie past bij hem?’. Docent was een van de voorbeelden die terugkwam en hem ergens wel intrigeerde. Door zijn missie ernaast te leggen kon hij ineens precies zijn vinger leggen op waarom het wel wat voor hem was en vooral ook welk deel hem niet motiveerde. Mentorschap, paste daarop voortbordurend veel beter bij hem waardoor duidelijk werd op welk vlak de nadruk zou moeten liggen bij een eventuele switch.

Inzicht in jouw bijdrage

Het vaststellen van jouw persoonlijke missie geeft je inzicht in wat jij wilt bijdragen. Het geeft antwoord op de vraag ‘wat wil ik’. Het reflecteert jouw waarden, je inspiratie, jouw visie. En als je werkt vanuit jouw persoonlijke missie, dan voed jij je eigen motivatie. Hoe fantastisch is dat!

Wil jij op zoek naar jouw persoonlijke missie, kijk dan hier voor meer info.

 

Gerelateerde artikelen

Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik

Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik

Werk dat motiveert, werk dat energie en voldoening geeft. Wie wil dat niet. Maar hoe vind je dat en wat wil je dan eigenlijk? In mijn programma ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik’ gaan we op zoek naar jouw drijfveren en jouw persoonlijke missie. Lees er meer in dit blog.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin