'Een van onze grootste vrijheden is hoe we op dingen reageren'

©Charlie Mackesy

Jouw geluk is mijn beloning

Mijn hart durven volgen en mijn leven over een andere boeg gooien. Als je mij dat jaren geleden verteld had, dan had ik je niet geloofd. Ik had een leuke leidinggevende functie, een prachtig gezin met fijne man en 3 leuke dochters en een leuk sociaal leven. Maar als ik thuis kwam was ik moe en gestrest en dat merkte mijn gezin ook. Een kort lontje en dan wordt het niet gezelliger aan tafel. Beter werd het na verloop van tijd ook niet. Eigenlijk alleen maar slechter tot ik op een gegeven moment meer zat te huilen dan te lachen.

Een zoektocht naar wat ik nu echt wil en waar ik tegen aan loop, dat had ik nodig. Wie pusht mij om maar zo eindeloos door te gaan. Dat deed ik zelf. Ik heb geleerd om flink te zijn, door te zetten en gewoonweg te gaan. Maar daarmee zette ik ook mijn gevoel opzij. Dat was mijn manier om daarmee om te gaan. En dat deed ik al sinds ik een klein meisje was en dat kan ik nog steeds heel goed. Het geeft mij doorzettingsvermogen en lef om ergens gewoon voor te gaan. Alleen maakt het ook dat ik mijzelf tot het uiterste kan pushen en niet luister naar mijn eigen gevoel. Daardoor lag de burn-out op de loer.

Het is aan jou hoe jij dingen interpreteert en er op reageert 

Het inzicht in je eigen opvoeding, de dingen die je geleerd hebt en welke overtuigingen daaruit voort komen heeft mij compassie geleerd. Compassie voor mijzelf en voor anderen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen historie en toekomst. Ik geloof in de goedheid van een ander en dat we elkaar kunnen vertrouwen en respecteren. Het is dus aan jou hoe jij dingen interpreteert en er op reageert. Dat besef maakt dat ik heb geleerd om te vertrouwen op mijzelf en mijn eigen droom te volgen. De keuze voor mijn eigen geluk. En mijn keuze richt zich op jou, om jou te ondersteunen op jouw eigen pad.

De financiële sector waar ik jarenlang een leidinggevende functie heb gehad en veel mensen heb mogen coachen heeft mij veel geleerd. Zoveel verschillende mensen met ieder zijn eigen kwaliteit, eindeloos veranderende omgeving, doelen, resultaten en de persoonlijke touch om ontwikkeling te prikkelen en mensen te zien groeien. Dat laatste is waar mijn hart sneller van gaat kloppen en wat voor mij de ultieme beloning is.

En dat mag ik nu al enkele jaren met veel plezier doen. Vanuit een eigen praktijk in Utrecht coach ik mensen naar hun ideale loopbaan en op effectief gedrag en persoonlijk leiderschap. Ben jij er klaar voor om jouw leven vorm te geven zoals jij dat wilt? Ik ondersteun je er graag bij!

Maureen Waanders Coach

Volg mij op LinkedIn

  Loopbaancoaching ICM

  Wat heb jij nodig om de geschikte baan te vinden en hoe kan je je eigen effectiviteit vergroten? De opleiding Loopbaancoaching kijkt vanuit de bril van de positieve psychologie naar jouw loopbaan en jouw kwaliteiten. Het heeft mij een bredere blik gegeven en nieuwe mooie interventie methoden.

  Academie voor Psychodynamica

  De opleiding tot professioneel en psychodynamisch coach heeft mij geleerd om op vanuit diverse invalshoeken de psyche van de mens te bekijken. En daar vervolgens de juiste interventies op te kunnen toepassen om het doel van de coachee te bereiken.

  Voice Dialogue in coaching

  Voice Dialoque gaat uit van de ‘psychologie van de ikken’. De kracht schuilt in het leren kennen van je eigen ‘ikken’ en ze te waarderen, waardoor je bewust keuzes kan maken. In deze training heb ik geleerd om vanuit deze krachtige methode mijn klanten en coaches te begeleiden naar meer persoonlijk leiderschap op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

  Training Innerlijk Kindwerk

  In verbinding zijn en luisteren naar jouw innerlijk kind draagt bij aan een gebalanceerd, authentiek en bevredigend leven. Maar hoe doe je dat en wat maakt dat het soms zo moeilijk is? Een training gericht op ervaren en het toepassen van tools om jouw innerlijk kinddeel te ontdekken en ruimte te geven.

  Hoe klanten mij ervaren

  Ik heb het coachtraject als heel fijn en verhelderd ervaren. Door jouw openheid, enthousiasme en warme uitstraling voelde ik me meteen op mijn gemak. Ik keek telkens uit naar de sessies en vertrok met frisse nieuwe inzichten. De opdrachten waren inspirerend en we kwamen in onze gesprekken snel tot de kern.

  Sophie

  Ik heb de coaching als heel warm, vakkundig en persoonlijk ervaren. Dit was super fijn.

  Saskia

  Wil jij samen met mij werken aan inzicht en focus?