Happy people, happy customer

Coaching voor de individu en het team
N

Uitgebluste medewerker

Je ziet nog maar weinig energie terug en het loopt gewoon niet zo lekker meer. Op het werk, thuis of wellicht allebei. Risico van uitval ligt op de loer.

N

Hoog verloop

Continu aan het vergelijken met anderen en niet snel tevreden. Het gras  bij de buren is altijd groener en een young professional wil niet stil staan. 

N

Geen initiatief

Je ziet weinig verantwoordelijkheid terug in het handelen en het lijkt wel of ze aan het handje meegenomen willen worden. 

bevlogen medewerkers
bevlogen medewerker

Bevlogen en intrinsiek gemotiveerd

Medewerkers die met plezier naar hun werk gaan, die hun talenten kunnen ontwikkelen en uitgedaagd worden. Voldoening halen uit hun werk. Dat is de olie in de motor voor young professionals en millenials. 

Creëer ruimte voor hun persoonlijke groei en begeleidt ze hierin. Persoonlijke groei gaat namelijk niet alleen over opleidingen en stappen omhoog, maar gaat juist ook over het vergroten van zelfinzicht en zelf aan het roer leren staan. Bewust leren kiezen en leren omgaan met lastige situaties.

Als coach voor persoonlijk leiderschap ondersteun ik bedrijven in dit proces met hun medewerkers. Ik bied de veiligheid als onafhankelijk coach om je verhaal te kunnen doen en samen werken we resultaatgericht aan jullie doelen

“Leren vanuit wie je bent en waar je voor staat geeft rust en verlaagt kans op burn-out”

Fun, verantwoordelijkheid en veerkracht

Als leidinggevende en teamcoach bij een landelijke klantenservice werd ik dagelijks geconfronteerd met het fenomeen happy people happy customer. Iets waarin ik vol overgave geloof! Gemotiveerde en bevlogen medewerkers hebben nou eenmaal meer veerkracht, verantwoordelijkheidsgevoel en fun. Maar personeel gemotiveerd houden, gaat niet vanzelf. En wat iemand nodig heeft is ook per persoon anders.

De zoektocht naar wat iemand nodig heeft of wat iemand belemmert is er een waarbij persoonlijke verbinding centraal staat. Voor mij was dit het leukste aspect van mijn baan. En daarom heb ik de kans heb gepakt om dit elke dag te kunnen doen! En dat doe ik ook graag voor jullie medewerkers.

Millenials werken om hun talenten te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren en ergens aan bij te dragen. Ook is de funfactor, het werkplezier en de verbinding essentieel. Maar betekent dat dat je elke keer maar een nieuwe opleiding van de plank moet trekken of een nieuwe promotie moet bieden? Dat kan, maar ik geloof dat er veel meer mogelijk is om persoonlijk groeipad te stimuleren en de jonge talenten binnen te houden.

loopbaancoach maureen

Tevreden medewerkers met hart voor de zaak

Commitment

Medewerkers die zich verantwoordelijk voelen zien werk liggen en pakken het op.

Groeimogelijkheden

Aandacht voor hun persoonlijke groeipad creëert een veilige ruimte zich te kunnen ontwikkelen en zelfinzicht te vergroten.

Werkplezier

Een goede onderlinge sfeer en plezier op de werkvloer. De medewerkers werken graag voor jou! 

Wat kan je van mij verwachten

Als onafhankelijk (team)coach bied ik een veilige omgeving aan werkgever en werknemer. Als dagelijks leidinggevende heb je meerdere belangen en verantwoordelijkheden en is je beschikbare tijd niet oneindig. Problemen waar een medewerker tegenaan loopt, zoals omgaan met lastige situaties of tegenslagen of een verstoorde werk-privé-balans zijn daardoor vaak niet makkelijk op te lossen. Onbewuste en ingesleten patronen liggen daaraan ten grondslag.

Door een externe coach in te schakelen om gewenste gedragsverandering en inzicht te realiseren creëer je een win-win. De medewerker krijgt een op hem afgestemd groeipad gericht op persoonlijk leiderschap. De werkgever krijgt een medewerker die aan een specifiek leerdoel werkt en daarmee zijn effectiviteit vergroot.

Zowel werkgever als werknemer zijn onderdeel van het traject. Uiteraard respecteer ik vertrouwelijkheid van de werknemer over de persoonlijke inhoud. De werkgever wordt in samenspraak met de werknemer betrokken bij de voortgang van het te bereiken leerdoel.

Inspirerende opleidingen die mij hebben gevormd

Voice Dialogue in coaching

Voice Dialogue gaat uit van de ‘psychologie van de ikken’. De kracht schuilt in het leren kennen van je eigen ‘ikken’ en ze te waarderen, waardoor je bewust keuzes kan maken. In deze training heb ik geleerd om vanuit deze krachtige methode mijn klanten en coaches te begeleiden naar meer persoonlijk leiderschap op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Managementtraining 'Meester in klant-contactmanagement'

Het proces van continu verbeteren en het gesprek voeren op team en op individueel niveau. Ik leerde hoe je om gaat met de groepsdynamiek en te onderzoeken wat de achterliggende oorzaken zijn waardoor medewerkers hun KPI’s niet halen.

PCM Leiderschap

Proces Communication Model (PCM) richt zich op motivatie in combinatie met communicatie. Het objectief kijken en luisteren naar de boodschap die verzonden wordt is waar het om draait en daarom bewust reageren om de motivatie in de ander aan te spreken.

Academie voor Psychodynamica

De opleiding tot professioneel en psychodynamisch coach heeft mij geleerd om vanuit diverse invalshoeken de psyche van de mens te bekijken. En daar vervolgens de juiste interventies op te kunnen toepassen om het doel van de coachee te bereiken.

Ik ben aangesloten bij

nobco
coachfinder

Weten wat ik voor jouw medewerker en bedrijf van betekenen?